donderdag 12 juli 2007

Jaffa en De Esch

Op dinsdag een gesprek met Jenny Vermeeren en Maarten Kusters van woningcorporatie De Nieuwe Unie over De Esch. Dit is een wijkje uit de jaren '80 in het zuidoosten van Kralingen-Crooswijk waarvoor een wijkvisie is ontwikkeld en er een concept stedenbouwkundige visie ligt. tegelijkertijd loopt al een bestemmingsplanherziening vanwege de gemeentelijke "inhaalslag" waarbij alle verouderde bestemmingsplannen worden geactualiseerd. Dat komt wat onhandig over, want de stedenbouwkundige visie komt in elk geval te laat voor die herziening dus zou - als ze wordt omgezet in concrete bouwplannen - tot een tweede herziening leiden. Dat blijkt lastig te volgen voor de huidige bewoners van de Esch en dat verbaast me niets.

Een leuk gesprek met twee mensen die heel serieus aan het nadenken zijn over die wijk, waarin De Nieuwe Unie één van de eigenaren van de huurwoningen is. De Nieuwe Unie legt het verband met het nabij gelegen brainpark en met eventuele ontwikkelingen m.b.t. een derde stadsbrug en ondertunneling Maasboulevard en Van Rijckevorselweg. Beide ideeën zijn naar mijn idee nog verre toekomstmuziek, maar nu nadenken over de mogelijkheden die er zijn is belangrijk en we nodigen De Nieuwe Unie uit ook zelf met ideeën te komen. Die uitnodiging wordt met zichtbaar plezier aangenomen.

Later die middag voor het eerst nar de Coolsingel voor een overleg met o.a. wethouder Karakus en Willem Klos (van woningcorporatie WBR) over de volgende fase voor het project Jaffa. Jaffa is wijk waar het WBR de komende jaren veel in wil gaan investeren en de fase om van de eerste ideeën naar concrete plannen te komen die op draagvlak kunnen rekenen breekt nu aan. De wethouder heeft goede ideeën voor de organisatie van het overleg met de bewoners!

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]