maandag 16 juli 2007

Terbregsehof

Vandaag breng ik een bezoek aan het Terbregsehof en de Terbregseweg in de uiterste noordoost-punt van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Bewoners van de daar gelegen woningen (op de foto 2 woningen links van het midden vlak onder de spoorlijn en 4x2 woningen onderin beeld) en enkele bewoners van het semi-permantent bewoonde kermisexploitantenterrein (verharde terrein met bouwsels, boven het woord "Terbregsehof" op de foto) leiden me rond.

Aanleiding hiervoor is dat het Ontwikkelingsbedrijf (OBR) voorstelt om aan de westkant van het terrein een aantal kantoorvilla's te ontwikkelen. Aangezien dit niet binnen het nogal verouderde bestemmingsplan past, dient de deelgemeente hiervoor een vrijstellingsprocedure te starten. De deelraad heeft hierover eind juni gesproken met het dagelijks bestuur (db) en het db gevraagd om tijdens de zomermaanden nader te overleggen met de omwonenden alvorens een besluit over de te starten procedure wordt genomen.

Ik krijg een goede indruk van de wijze waarop het terrein nu gebruikt wordt en van de zorgen van de bewoners. Ik wordt gastvrij ontvangen in één van de schitterende paleisjes (op wielen) die een aantal kermisexploitanten op het terrein heeft en ben degenen die mij rondleiden dankbaar voor de tijd die ze zo op een doordeweekse dag voor mij hebben weten te maken.
We spreken af dat we na de zomervakantie (eind augustus/begin september) bijeen zullen komen om alles nog eens goed met elkaar te bespreken alvorens het db opnieuw een voorstel voor het volgen van een vrijstellingsprocedure aan de deelraad voor zal leggen.

Reacties:
Goedendag,
ik weet niet wanneer het bericht is geplaatst w.b. de Terbregsehof en Terbregseweg, maar het is voor mij als bewonder van de Terbregseweg verassend om te horen. Het is al druk aan de Terbregseweg, en dan ook nog wat kantoorvilla's bouwen; lijkt met gezellig druk worden daar op die hoek. Ik hoop dat de Gemeente en het OBR andere plannen hebben woor de wijk Terbregge.
 
Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]