dinsdag 7 augustus 2007

Studentenhuisvesting

Afgelopen maandag een leuk gesprek gehad met Jean-Babtiste Benraad, directeur van woningcorporatie Stadswonen. Stadswonen is geen "gewone" woningcorporatie, maar speciaal gericht op studentenhuisvesting, het huisvesten van jong-afgestudeerden en van uitwisselingsstudenten-en wetenschappers die tijdelijk woonruimte nodig hebben (ze noemen dat "short stay"). Daarnaast hebben ze tegenwoordig ook bedrijfsruimte voor startende ondernemers te huur, waarbij het geheim is dat zo'n starter die niet meteen voor x jaar moet huren maar gewoon een maandelijks opzegbaar huurcontract heeft, zodat je je niet meteen hoeft vast te leggen terwijl je nog niet weet of je start up wel een succes wordt. Simpel en slim en het blijkt dan ook in een grote behoefte te voorzien.

Stadswonen is door de Erasmus Universiteit betrokken bij het masterplan dat de universiteit heeft voor de ontwikkeling van de campus Woudestein. Dat had ik vorige week al begrepen toen ik de heer Lansbergen (hoofd facilitaire dienst van der universiteit) sprak over de plannen met de campus.

Op de campus wordt op dit moment nog niet gewoond maar de universiteit is van plan die functie de komende jaren te gaan introduceren in de noordoosthoek van de campus. Om te beginnen door gebouw F tijdelijk als studentenaccommodatie in te gaan richten. Stadswonen tekent hierbij voor de realisatie en het beheer van het woongebouw. Ook de plek waar nu gebouw N staat (onder F) krijgt een woonfunctie, maar hiervoor wordt het huidige gebouw eerst gesloopt.

Reacties:
als omwonende vind ik het geen goed idee om studenten op Woudestein te huisvesten. Er zijn genoeg studentenkamers en -flats in de stad beschikbaar tegen gunstiger prijzen dan die in gebouw F en studenten moeten mengen. Het moet geen buitenlander-getto worden hier. Bovendien hebben omwonenden overdag al genoeg last van (parkerende) studenten. s'Avonds willen wij hier eindelijk rust en geen overlast. Daarom wonen wij hier in een groene wijk waarin de EUR een steeds nadrukkelijker invasie pleegt.
 
Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]