vrijdag 9 november 2007

Begrotingsbehandeling

Gisteravond begrotingsbehandeling in de raad. De voorbereiding was goed: de algemene beschouwingen van vrijwel alle fracties waren tijdig bekend, waardoor er enige tijd besteed kon worden aan het formuleren van goeie antwoorden op de gestelde vragen. Hierdoor bleek het mogelijk zonder veel schorsen de hele begroting te behandelen inclusief alle moties en amendementen en de uiteindelijke stemmingen.
De begroting is behoorlijk "ongeschonden" door deze raadsvergadering heengekomen. Er is een aantal moties en amendementen in mijn portefeuille aangenomen en er is eigenlijk niets bij waar ik ongelukkig mee ben. Zo komt er meer geld voor straatverlichting op historische plekken in 2008 (initiatief VVD/LR); we gaan de informatievoorziening en bewonersinbreng bij wegwerkzaamheden nog eens goed tegen het licht houden (dankzij de PvdA) en in het groenjaar 2008 gaat de deelgemeente van alles ondernemen (VVD).

Zeker zo belangrijk vind ik dat er in navolging van het nieuwe stedelijke fietsbeleid (Rotterdam Fietst!) een deelgemeentelijk actieprogramma komt zodat het fietsklimaat vervolgens echt verbeterd kan worden. Een eigen voorstel waarvoor ik brede steun binnen coalitie en oppositie aantref en daar ben ik blij mee.

Op het gebied van ruimtelijke ordening wordt voor 2008 het uitwerken van de stadsvisie een belangrijk issue. Hoe vertaal je die door naar concrete ruimtelijke schaap van de wijken en buurten? Dát, samen met de nieuwe buitenruimtecatalogus "Rotterdamse Stijl" maakt dat er ook voor deze deelgemeente echt werk aan de winkel is voor 2008!

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]