dinsdag 20 november 2007

Groene duimen

Afgelopen vrijdagavond heb ik samen met wethouder Bolsius 4 groene duimen mogen uitreiken aan de winnende indieners van projecten in Kralingen-Crooswijk.
In totaal zijn er 64 Groene Duimen voor heel Rotterdam uitgereikt., waarvan het goedkoopste idee 1200 euro en het duurste 180.000 euro kost. In totaal is ruim 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de realisatie van de projecten.

In Kralingen-Crooswijk zijn in de prijzen gevallen:

  • De Levende Hoek (15.000 euro)
    Dit project omvat het aanbrengen van beplanting op het stuk kale grond in de Van der Leckstraat. De jeugd in deze buurt heeft het namelijk met voetbal kapot getrapt. Daarnaast moet de grond worden verhoogd, en opnieuw worden beplant met populieren.

  • Het Wereldplein (65.000 euro)
    In dit project wordt voorgesteld om een verwilderd stukje schoolterrein bij de Taborstraat her in te richten.

  • De Vlindertuin (45.000 euro)
    Dit project aan de Plantagestraat moet worden heringericht met nieuwe beplanting, zodat er weer nieuwe vogels en vlinders op de tuin afkomen.

  • Wijktuintjes (10.000 euro)
    De speelwerktuigen worden opgeknapt en eventueel uitgebreid in wijktuintjes in De Esch (hoek Dries van de Vlerk/Jan ter Laanplaats).

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
De indieners hebben al een plan van aanpak gemaakt voor realisatie van hun idee en de deelgemeente maakt met de indieners afspraken over het beheer na de oplevering.
Gemeentewerken begeleidt de winaars bij de realisatie van de plannen die in 2008 gaat plaatsvinden, zodat de uitgevoerde plannen nog tijdens het Groenjaar 2008 officieel in gebruik genomen kunnen worden.


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]