maandag 4 februari 2008

Woudestein (EUR)

Vorige week een bijeenkomst bij de Erasmus Universiteit (EUR) waar de universiteit haar toekomstplannen met Woudestein toelichtte aan de hand van enkele ontwikkelingsscenario's die door de stedenbouwkundigen van Juurlink[+]Geluk zijn gemaakt.
Wat er de komende jaren gebeurt op en rond de campus is belangrijk voor Kralingen-Crooswijk. Eén van de belangrijkste zaken daarbij is de forse behoefte aan extra studentenhuisvesting in de nabijheid van de campus. Die behoefte groeit mee met de sterke groei van het aantal internationale studenten aan de EUR. Die huisvesting zou op de campus zelf kunnen plaatsvinden, maar daar zitten nog wel wat kanttekeningen aan op het gebied van milieu (luchtkwaliteit en geluid, vanwege de A16 vlakbij) en vanwege het feit dat de campus nu 's avonds 'op slot' gaat en dan 24 uur per dag open dient te blijven met alle gevolgen voor toezicht (openbare orde en veiligheid) die dat met zich meebrengt op een privé-terrein.
En waar kun je studentenwoningen bouwen in de buurt? Jean Baptiste Benraad (directeur Stadswonen) had concrete voorstellen: bijvoorbeeld uitbreiden van de studentenhuisvesting in De Esch, rond het Excelsiorstadion of bij het kruispunt Honingerdijk-Abraham van Rijckevorselweg. Aan al deze plekken zitten ook duidelijk nadelen en ze zijn in elk geval niet op korte termijn te realiseren, terwijl de universiteit toch echt al met een acuut tekort zit van enkele honderden woningen in september...
Het is me in elk geval duidelijk dat we naast lange termijnoplossingen voor studentenwonen ook op korte termijn spijkers met koppen moeten slaan. Ik heb het College van Bestuur afgesproken binnenkort samen met wethouder Karakus terug te komen voor een vervolggesprek.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]