vrijdag 17 oktober 2008

Ahmed is geen Ivo

Ahmed Aboutaleb wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Dat is fantastisch nieuws voor onze stad, en niet alleen voor partijgenoten, maar voor álle Rotterdammers.
Maar waaróm is Aboutaleb de juiste man voor dit ambt? Ik heb drie redenen waarom ik denk dat hij de ideale opvolger van Opstelten is.

Ten eerste is het een hele goeie bestuurder, meer bestuurder dan politicus. Dat is voor een burgemeester heel belangrijk. Dat is iemand die er in de eerste plaats voor moet zorgen dat alle partijen in de politieke arena en daarbuiten goed met elkaar door een deur kunnen zodat de energie gaat zitten in dingen waar de Rotterdammers wat van merken en niet in het bevechten van elkaar. Aboutaleb is daartoe in staat vanuit zijn ervaring en als persoon, daar ben ik van overtuigd.

Ten tweede is het een man met een visie op onze samenleving. Een visie die gevoed is vanuit onder andere zijn Amsterdamse ervaringen. En die ervaringen heeft hij vooral opgedaan in een deel van die stad waarin de grootstedelijke problemen erg lijken op die in Rotterdam. Het lijkt me dan ook eerder een pro dan een contra dat we een burgemeester krijgen die gevormd is in het openbaar bestuur in die andere 'grote' stad.

Een ten derde: Aboutaleb is geen Ivo. Hij is zó anders dan Ivo Opstelten (en tegelijkertijd ook een echte autoriteit), dat dit Rotterdam verder gaat helpen in het vinden van een nieuw evenwicht, waarin ruimte is voor iedereen die de Rotterdamse normen en waarden een warm hart toedraagt, maar tegelijkertijd degenen die onze samenleving saboteren hard worden aangepakt. Het is tijd voor iemand die boven de partijen met een frisse en stevige en aanpak gaat werken aan een nieuw evenwicht. Ahmed Aboutaleb is die iemand. Voor heel Rotterdam. Voor alle politieke partijen in Rotterdam.


klik op afbeelding voor grote versie
uit: Metro, 17 oktober 2009

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]