donderdag 23 oktober 2008

Nieuw Crooswijk

De SP heeft stedelijk wethouder Hamit Karakus gevraagd een pas op de plaats te maken met de sloop van het 'oude' Nieuw Crooswijk vanwege de trage voortgang van de nieuwbouw. Tja, als SP raadslid Leo de Kleijn 3 weken geleden goed had geluisterd had hij het antwoord al gehad: ik heb tijdens de bespreking van de voortgang van Nieuw Crooswijk in de deelraadscommissie ruimte aangegeven nu een pas op de plaats te maken bij de afgifte van woningonttrekkingsvergunningen. En aangezien niet het College maar het Bestuur van Kralingen-Crooswijk die vergunningen afgeeft, is dat het antwoord op Leo's vraag.

De SP slaagt er in elk geval wèl goed in om oud nieuws tot nieuw nieuws om te vormen want het AD pikt het item naar aanleiding van de SP raadsvragen plots op. En vervolgens naar aanleiding van mijn reactie in het AD van vandaag (klik hier voor het artikel) plotseling verontruste telefoontjes vanuit het stadhuis met de vraag of we nu ineens de kont tegen de krib gooien vanuit de deelgemeente. Dat is natuurlijk niet het geval, en de voorraad inmiddels afgegeven woningontrekkingsvergunningen maakt ook dat onze terughoudendheid bij de afgifte van nieuwe niet direct tot stagnatie leidt.

En dat is ook geenszins de bedoeling. Het is vooral een signaal aan de bouwers om voortgang te laten zien, juist nu er economisch tegenwind is. De zorgen van de SP omtrent de tijd dat een deel van Nieuw Crooswijk braak ligt deel ik overigens. De achterliggende wens van de SP (het plan nu alsnog halverwege stopzetten of veranderen) is echter níet de mijne. Vertraging kan en mag geen afstel van het masterplan betekenen.

Naschrift: ook vrijdag 24 oktober pakt het AD weer groot uit met dit artikel.


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]