zondag 12 oktober 2008

Leer ma fietsen

In Crooswijk is afgelopen donderdag de cursus ‘Leer Ma Fietsen’ van start gegaan. Samen met Gerard Schuiling mocht ik hiervoor afgelopen donderdag in De Tamboer in de Pijperstraat (Crooswijk) het startsein geven. De cursus wordt betaald door de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de stadsregio Rotterdam.

Volgens Latifa Yildiz (opbouwwerkster), is er veel belangstelling voor de cursus. “Voor de eerste cursus is plaats voor zo’n veertig dames, maar we hebben al zeventig inschrijvingen. Ons doel is alle vrouwen in Crooswijk die niet kunnen fietsen deze cursus te laten volgen, zodat zij zich in de toekomst allemaal gemakkelijk in en buiten de wijk op de fiets kunnen verplaatsen”.


De Roteb heeft voor het project oude en opgeknapte tweewielers beschikbaar gesteld, die eerder als 'fietswrak' van de straat gehaald zijn. De deelnemers krijgen aan het eind van de cursus, in januari 2009, een fietsdiploma en kunnen hun fiets dan voor tien euro kopen. Onder de cursisten veel vrouwen van een jaar of 30 tot 40, die niet in Nederland zijn opgegroeid en dus nooit hebben leren fietsen. Ik heb ze uitgelegd dat ik zelf heel veel fiets, en zelfs met 2 kinderen achterop van huis naar de crèche. Sneller dan met de auto en gezonder ook. Na de eerste rondjes op een afgezet parcours (in het park Nieuwe Plantage, één van de 'ringen') viel me op dat de leersnelheid van de deelnemers behoorlijk is: bijna iedereen kon na de eerste ochtend al fietsen. Het enthousiasme van de deelnemers heeft daar vast aan bijgedragen!




Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]