woensdag 18 februari 2009

Honingerdijk

Na een aantal ernstige ongevallen waarvan de laatste begin januari plaatsvond, is het even rustig op de Honingerdijk. Tenminste, met verkeersongevallen. Intussen is het allesbehalve rustig bij Gemeentewerken en dS+V, want daar wordt op dit moment in opdracht van de deelgemeente gewerkt aan een aantal onderzoeken die o.a. duidelijker moeten maken of er met de fysieke staat van de weg iets mis is en of de functie van de weg in het wegennet ingrijpende aanpassingen met gevolgen voor het aantal voertuigen dat de weg dagelijks kan verwerken in de weg staat.
Eén van de onderzoeken waar ik reikhalzend naar uitkijk is het stroefheidsonderzoek. Het bedrijf dat dit gaat uitvoeren heeft z'n onderzoek al enkele malen uitgesteld vanwege de vrieskou. Eind volgende week gaan ze het wederom proberen. Ik duim alvast voor temperaturen boven het vriespunt!
(bron afbeelding: honingerdijk.nl)

Reacties:
Beste Lucas de Boer,

Een mooi bericht over de Honingerdijk. Fijn dat U betrokken bent en serieus met de problematiek bezig bent. Wat mij verontrust, is de uitspraak :"het is relatief rustig". Want wordt u dan wel goed op de hoogte gehouden over alle slippartijen en ongevallen? bent u bijvoorbeeld op de hoogte van de slippartij zonder schade van dit weekend, en de slippartij met forse schade van afgelopen dinsdag? Weet u wel dat het vrijwel elke week prijs is?
Wat de bewoners betreft is snelle actie geboden. Want wat als er de volgende keer een kind tussen zit? moet dat kalf echt verdrinken of wordt de put voor die tijd gedempt?
Voor een foto van het meest recente ongeval (en een aantal van de gebeurtenissen daarvoor) verwijs ik u naar de volgende blog: http://struisenburg.wordpress.com/.
Wij hopen op een snelle (re)actie!

Namens de bewoners van de Honingerdijk en de Oostzeedijk; Janneke Rodenburg
 
Alles behalve rustig...
http://struisenburg.wordpress.com

en dan nog het feit dat niet alles geregistreerd wordt. Het lijkt er overigns op dat de meldkamer 112 nog meer weet! Aangezien ik de opmerking kreeg: Alweer een ongeval in de bocht! ... ze kennen ons :) of je daar nu trots op moet zijn... nee....
 
Mijn bericht over de relatieve rust op de Oostzeedijk/Honingerdijk was van half februari. Het recente ongeluk vond plaats in het eerste weekend van maart. Alleen ongelukken waar de politie bij is geweest worden geregistreerd en ben ik van op de hoogte. Ik wacht net als de omwonenden met ongeduld op de rapportage inclusief het onderzoek naar de stroefheid van het wegdek!
 
Geachte heer De Boer,

Naar aanleiding van de toenemende verkeersstroom en het aantal ongevallen op de Honingerdijk/Oostzeedijk voelen we ons geroepen te reageren op dit bericht. Met een kind in aantocht valt ons dit nog sterker op. Het lijkt erop alsof de route H'dijk/O'dijk een doorgang vormt naar het stadscentrum, zelfs voor vrachtverkeer. Vrachtwagens met opleggers rijden (of beter gezegd racen) op elk moment van de dag voorbij en bestuurders reageren verbaasd of zelfs geirriteerd op overstekende voetgangers op zebrapaden..
We hopen dat u de problematiek erkent, gezien de vele reacties vanuit omwonenden. Wij hopen van harte dat u bereid bent om voor oplossingen (eenrichtingsverkeer, verbod op vrachtverkeer, drempels, spitsverbod) te zorgen.

Familie Van der Knaap
Bewoners Oostzeedijk
 
Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]