dinsdag 7 april 2009

werkbezoek burgemeester

Gisteren hebben we met onze nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb de deelgemeente doorgefietst en daarbij gesproken met tal van bewoners en ondernemers. De start was een lunch in het tijdelijke onderkomen van Havenzicht aan de Willem Ruyslaan. Omwonenden schoven daarbij aan en legden uit dat het huidige tijdelijke onderkomen (totdat nieuwbouw aan de overzijde vd straat gereed is) opvallend probleemloos functioneert in de wijk.
Vervolgens door naar het Kralingse Bos, waar we enkele vrijwilligers die onder leiding van gemeentewerken dagelijks bezig zijn om het bos in topconditie te houden ons hebben rondgeleid.
Dan via de 'bouwput' Nieuw-Crooswijk naar het Schuttersveld voor een kennismaking met de deelnemers aan het project 'ma leert fietsen'. Via de Rakstraat door naar de Crooswijkseweg, waar we een hele goeie espresso dronken en lekker schepijs aten bij een goeie nieuwe ondernemer. Supermarkt Ali Baba bleek de halal-worst te verkopen waarmee de burgemeester zijn kinderen heeft grootgebracht en bij een verkorte wijkschouw in Struisenburg bleek ook de burgemeester zijn bedenkingen te hebben bij een eventuele her-of verbouw van Tropicana. De rivieroever zou je in principe vrij moeten houden, zo vonden we allemaal.

Tijdens de afsluitende open receptie in de raadszaal van het deelgemeentekantoor bleek de burgemeester enthousiast over wat hij had gezien en gehoord. En wij ook. Goeie dag, mooi slot.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]