woensdag 6 januari 2010

Ijspret Kralingse Plas

Het is ontzettend jammer dat er de komende weken geen grote schaatsronde "Kralingse Plas" in zit. Ik heb hier vorig jaar met vele anderen erg van genoten, toen was dat voor het eerst in 12 jaar.

Het probleem is dat er momenteel een waterbodem-sanering wordt uitgevoerd om giftig slib op de bodem van de plas af te dekken met een laag zand. Hiervoor is een rijks-en provinciale subsidie van ruim 4,5 mln euro verstrekt. Die subsidie eist dat de sanering binnenkort afgelopen is en ook ik wil natuurlijk dat de plas al deze zomer schoon is. Als er elke keer dat een vorstperiode aanbreekt gestopt wordt met de werkzaamheden, dan gaat die termijn niet gehaald lopen, is de plas van de zomer nog niet schoon èn ontstaat er een miljoenenstrop. Alles is bedoeld om de Kralingse Plas voor de toekomst definitief tot een schoon en veilig (water)recreatiegebied te maken. Ik heb het Hoogheemraadschap gevraagd om de aannemer niet meer kapot te laten maken dan echt noodzakelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. Volledig stil laten leggen hiervan is vanwege bovenstaande tijdsdruk niet mogelijk. Als schaatsliefhebber baal ik daar stevig van, maar het is niet anders. Overigens is n.a.v. vorig jaar juist een heel draaiboek "ijspret" in elkaar gedraaid om het schaatsen op de Kralingse Plas in de toekomst zo goed mogelijk te faciliteren: er is nu regulier contact met de ijssportverenigingen, er is een ijsmeester die de ijsdikte controleert, er worden borden geplaatst om aan te geven of het ijs veilig dan wel onveilig is en als er geschaatst kan worden dan wordt ook parkeren en koek en zopie op een goeie manier geregeld, want die dingen liepen vorig jaar niet allemaal naar ieders tevredenheid.


Ik hoop dat de weergoden ons dusdanig goed gezind zijn dat we bovenstaand draaiboek over een maand (als er niet meer gewerkt wordt in de plas) weer uit de kast kunnen halen en we elkaar dan alsnog treffen bij een schaatstocht over de héle Kralingse Plas.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]