donderdag 11 februari 2010

Kralingen-Crooswijk veilig

De veiligheid in Rotterdam is vorig jaar weer iets verbeterd en de verbetering in kralingen-Crooswijk is significant groter dan die in Rotterdam gemiddeld.

De deelgemeentescore op de Veiligheidsindsindex over 2009 bedraagt 7,3 (6,8 in 2008), en daarmee heeft Kralingen-Crooswijk het predicaat 'veilig'. Geen enkele wijk is meer onveilig in Rotterdam. In Kralingen-Crooswijk zijn alle wijken behalve Nieuw-Crooswijk op de index gestegen. Rubroek zelfs heel fors: van een 5,7 naar een 6,8 in één jaar. Deze resultaten maakte burgemeester Aboutaleb donderdag bekend tijdens de presentatie van de Veiligheidsindex over 2009, die dit jaar voor de negende keer verschijnt.

In Crooswijk blijft de score wat mij betreft onder de maat. Oud crooswijk krabbelt iets op, maar het kan en moet nog veel beter. En dat geldt zeker voor Nieuw Crooswijk. Ik verwacht dat de nu gestarte nieuwbouw hier overigens wel een positieve invloet op gaat hebben de komende tijd.

Ik ben overigens blij dat de fysieke aspecten van veiligheid (verkeer, schoon en heel) het bovengemiddeld goed doen in mijn deelgemeente.

Klik hier voor het onderzoeksrapport over de veiligheidsindex.

En hier voor detailblad Kralingen-Crooswijk

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]