vrijdag 26 februari 2010

start bouw tijdelijke P+R

Vanmorgen heb ik samen met wethouder Vervat het startsein gegeven voor de aanleg van een tijdelijk P+R terrein bij de Kralingse Zoom. Met de aanleg van dit tijdelijke terrein komt de realisatie van de definitieve P+R garage Kralingse Zoom dichterbij. De parkeergarage en het parkeerterrein zullen samen plaats bieden aan 1.525 auto’s. Dat is een ruime verdubbeling van het huidige aantal. Hard nodig gezien de huidige overbezetting van het P+R terrein en de uitwaaiering van parkeerders door de deelgemeente.

De aanleg van de tijdelijke P+R terrein zorgt ervoor dat tijdens de bouwwerkzaamheden er nog voldoende parkeermogelijkheden zijn in Kralingen. In de eindsituatie bieden de parkeergarage en het parkeerterrein Kralingse Zoom plaats aan 1.525 auto’s. Dat is een ruime verdubbeling van het huidige aantal.

De uiteindelijke P + R garage bij de Kralingse Zoom krijgt een speciale doelgroepenstrook. De parkeergarage zal daarmee vanaf de afritten van de A16 direct bereikbaar zijn. Deze aparte ontsluitingsweg loopt parallel aan de A16 tussen de Jacques Dutilhweg en de garage. Via een viaduct gaan de auto’s over de metro direct de parkeergarage in. De reizigers kunnen dan per roltrap naar de perrons van de metro. Binnen 12 minuten zitten de metroreizigers in het centrum van Rotterdam. Eind dit jaar wordt met de bouw van de garage gestart.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]